Suka Belog! saya..??

Pengikut saya :

Friday, June 29, 2012

happy anniversary,ibu abah :)


29.06.1975----> 29.06.2012
 (HAJI JUMALI & PUAN JULIAH STORY)

hari ini genaplah 37 tahun ibu & abah hidup bersama as husband & wife....lama kan 37 tahun tu?? meanz daripada rambut hitam sampaila berambut putih...daripada slim sampaila chubby2..and daripada hidup berdua hinggala beranak 7 and bercucu 9..heheheh~sweet sgt3 ^^ so,entry kali ini cik nani nak cerita sikit about my lovely parents ni..uhuhuhuhuh :))))


u'olllsssss perasan tak nama abah and ibu cik nani ni name nak dekat2 dah???heheheh :)

              HAJI JUMALI  &  PUAN JULIAH

pelik tapi benar...macam nama adik-beradik pulak kan??padahal suami isteri..huhuhu ^^ kitorang pon pelik gak kenapa nama kitorang pon tak bermula dengan huruf J ek??brula BIG J FAMILY IN DA HOUSE..heheheh :) 

sebenarnya kan mule2 ibu cerita kat kami yang ibu tak suke name lelaki JUMALI..sebab ibu kata nama mcm pondan!!hahahahah ^^ sebab nya nama adik ibu mula2 nk letak jumali tapi ibu tak setuju...alih2 atok letak nama sumali kat pakcik cik nani tu..hahahah...& dgn kuasa TUHAN,ibu dapat jodoh yg bernama JUMALI!!! hahahahah..masin mulut ibu kn,u'oooolllsssssss??? :))))



nak tahu macam mana ibu & abah jumpa 37thun yg lalu???????  :)


haaaaaaa!!!macam ni ceritanya..dulu ibu ni jadi pengasuh budak2 time umur 19 tahun lagi...and abah masa tu tengah duduk2 berhampiran dengan tempat ibu jage budak2 tu..then............**tink,tink,tink****abah terpandang ibu yg slim lagi vogue time 2..hehehheeh~then,abah tergerak hati untuk tanya kat majikan ibu tentang ibu...kebetulannya,abah sedara dengan majikan ibu 2..lagi la senang kerja abah kn,u'ollllllssss?? heehhehe :)))

                           

selepas sesi bertaaruf (suai-kenal),ibu pon sudi untuk jadi permaisuri di hati abah...alhamdulillah~~ (^_^) **tepuk tgn laju2**** 

nak taw apa lagi yg istimewa di sebalik pernikahan ibu & abah ni??? :) **goyang2 badan** ^^

beza umur ibu and abah sebenarnya 16 TAHUN!!! :O 
huhuhuuh...hebat kan???ibarat time tu abah tengah form 4 and berkahwin dgn baby yg baru lahir..auwwwwww~classssssssssss :))) 

                             TAPI!!!

ibu abah sentiasa bahgia even ada la gadoh2,merajuk2..comel taw tgok dorg gadoh time usia dah byk ni..serius comel sgt..tapi ibu abah lau merajok mesty tak sampai sehari pon...nanti abah pergila beli pape tok ibu..then,berbaik...even abah juz belikan kerepek pisang pon bley wat mereka berbaek taw?? hahahah~ sweet kn?? tak macam pasangan2 sekarang yang kalau gadoh jek beli PERFUME la,HANDPHONE brula..hahahah..ibu & abah mmg contoh cik nani yg terbaek!! :)

so,di penghujung ni cik nani nak wish HAPPY ANNIVERSARY lagi untuk HAJI JUMALI & PUAN JULIAH...moge di beri rahmat & berkat dri ALLAH swt...ibu.......abah..........adik sayang ibu abah sgt2 ^^ :'))))))))




2 orang mengkritik ::

Meow Aizawa said...

amboi cik nani.. haha

btw happy anniversary ye pakcik makcik..
eh rajin2 ke blog meow.. hihihi

cik nanie said...

hahahha..time kasih la cik meow.. ada jugak cik nani g blog meow..yg update perasan perasaan 2..hik3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...